Ginofey
Image default
Woning en Tuin

Je nieuwe woonkamer inrichten

Zit de verbouwing er eindelijk op? Mooi! Dan kun je namelijk beginnen aan het leukste onderdeel van verhuizen, je huis inrichten. Allereerst dien je natuurlijk je meubilair en accessoires te kopen. Neem je de uitzet vanuit je ouderlijk huis mee? Of verhuis je spullen van je oude appartement mee naar je nieuwe woning? Bedenk dan eerst goed of deze bij je nieuwe interieur past. Je kunt immers vanuit nul beginnen en je interieur helemaal aanpassen zoals jij dat wilt. Hieronder staan een paar tips voor de inrichting van je nieuwe woning!

Waar ga je zitten?

Een van de belangrijkste meubelstukken in je interieur is toch wel de bank. Deze zijn tegenwoordig in alle soorten en maten te vinden. Je kunt ervoor kiezen om één of twee banken te nemen, of één bank en matchende stoelen. Banken in L-vorm zijn tegenwoordig erg populair en ze bieden ruimte voor veel man. Waar zet je de bank neer? Wanneer je en tv en tv-meubel neerzet in je woonkamer, staat de bank daar meestal recht tegenover. Dit is natuurlijk geen vereiste, experimenteer wat voor jou het fijnste en meest natuurlijk voelt.

Tafel & accessoires

Tussen de bank en het tv-meubel staat meestal de tafel. Het aanbod in salontafels is natuurlijk ook eindeloos. Denk goed na over wat bij jou past. Wil je een hoge of lage tafel? Is de tafel van glas of van hout? Welke vorm moet de tafel hebben? Speur het internet rond voor inspiratie en maak foto’s van tafels die bij jou passen. Vervolgens ga je kijken welke accessoires je nodig hebt, denk dan bijvoorbeeld aan een bijzettafel of een poef. Deze kun je mooi bij de bank of je tafel laten aansluiten voor een compleet en verzorgd interieur.

De vloer

Ook dit is een belangrijk aspect van je interieur. Uit welk materiaal bestaat je vloer? Als je een houten vloer hebt met een patroon, wil je deze natuurlijk in je woonkamer laten zien. Stenen vloeren kunnen, zeker in de winter, nogal koud worden. Je kunt dit verhelpen door een mooi en modern vloerkleed in de woonkamer te leggen, zodat je voeten geen kou hoeven te lijden in de winter!