Ginofey
Image default
Woning en Tuin

Welke woontrends verwachten we in 2023?

We zijn alweer halverwege het jaar 2022, het wordt dus al tijd om langzaam te gaan kijken naar 2023. Welke woontrends kunnen we verwachten in het nieuwe jaar? Welke kleuren zijn weer helemaal hot de volgende zomer? Wordt alles weer strak, of gaan we voor ronde vormen? In deze blog vertellen wij de nieuwste woontrends voor 2023?

De kleuren

De natuur is tegenwoordig niet meer weg te denken in de interieurwereld. Ook in 2023 gaat dit een grote rol spelen in zowel het interieur als de kleuren die we gaan gebruiken. Vooral de lichte- en natuurkleuren zullen veel gebruikt gaan worden. Veel pastelkleuren en groene tinten zullen volgend jaar terugkomen. Ook de bruine herfstkleuren zijn weer helemaal terug van weggeweest! Deze kleuren stralen rust, eenvoud en natuur uit.

Duurzame materialen

Duurzaamheid is deze eeuw al zeker niet meer weg te denken. We zullen steeds meer op de bewaring van de natuur moeten gaan letten. Ook in de huishoudens, en de huishoudelijke apparaten. Gelukkig zijn er veel manieren om je huis te verduurzamen. In de meeste moderne keukens worden de meeste natuurlijke elementen zoals een keukenblad op een duurzame manier geproduceerd.

Ronde vormen

In 2023 gaan we steeds vaker ronde en organische vormen terug zien in het interieur. Zowel in de meubels als de decorstukken wijken we steeds verder af van de strakke vormen. De ronde meubels kunnen bijvoorbeeld mooi gecombineerd gaan worden met kleurrijke stoffen om ze nog meer tot hun recht te laten komen.

Vloerpatronen

Een ander element wat steeds vaker terugkomt en volledig in het teken van natuur staat, is hout. Met name in vloeren gaan we dit weer terug zien. En dan bedoelen we niet persé de parketvloeren met houtkleur. De echte nostalgische houtvloeren maken hun comeback. Denk bijvoorbeeld aan de visgraatvloeren en andere patronen. Deze houtvloeren stralen kwaliteit en karakter uit, ze zijn tijdloos!