Ginofey
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de meest gekozen muurkleuren voor in huis?

Koop je net een nieuw huis en moet je de kleuren van de muur bepalen? Er zijn momenteel heel veel kleuren die je kunt kiezen en die super mooi zijn, wat het natuurlijk erg lastig maakt om er eentje uit te kiezen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel hulpmiddelen die je kunnen helpen kiezen of waar je wat voorbeelden vandaan kunt halen. Je kunt bijvoorbeeld in woonbladen kijken of op pinterest. Er zijn wel een aantal trends die dit jaar 2021 het meest gekozen worden en in welke combinaties deze gemaakt worden. Wanneer je meerdere muurkleuren in huis moet bedenken wordt het ook lastig, maar door middel van deze onderstaande combinaties kan het wel wat makkelijker worden. 

De trends van 2021 en de combinaties daarvan.

Taupe is een hele mooie neutrale en rustige kleur die in veel verschillende tinten en contrasten voorkomt, wat het leuk en makkelijker maakt er mee te combineren. Taupe komt bijvoorbeeld in grijs, bruin of zelfs paarsachtig voor. Het leuke van de kleur is dat je elke kleur taupe met elkaar kan combineren. Een hele fijne en handige kleur om in huis te hebben. 

Transcend is een van de meest gekozen kleuren en zeker een trend van 2021. De kleur is een beige tint met een zachte rode ondertoon. De kleur is te combineren met pasteltinten of neutrale tinten en mooi als muurkleur of als achtergrondkleur om levendige kleuren meer op te laten vallen. 

Er werden voorheen vaak meer grijze tinten gekozen, al heeft dat nu weer een wending naar wat warmere bruine kleuren gekregen. Dit komt doordat we veel thuis zitten vanwege corona en daardoor meer in verbinding willen staan met de aarde. Dus kiezen we nu weer meer voor aarde achtige tinten. 

Een grijs blauw achtige kleur wordt de laatste tijd ook veel gekozen en wordt dan gecombineerd met een rijk bruine tint die een mooie strakke en stijlvolle look uitstraalt.