Ginofey
Image default
Auto

Een auto leasen: een goede optie

Heb je al vaak met een jaloerse blik gekeken naar de glimmende nieuwe auto van de buren, of van je broer of je collega? En zou jij ook niets liever willen dan ook in een nieuwe auto rond toeren en genieten van de luxe die zo’n nieuwe bolide te bieden heeft? Het is nu mogelijk als je kiest voor privé leasen. Je hoeft niet meer jarenlang te sparen voor de auto van je dromen, je kunt meteen naar de leasemaatschappij stappen en een leuke auto uitkiezen die helemaal bij jou past. Stel je wilt een Volkwagen Caddy leasen, dan kun je bij veel leasemaatschappijen terecht om hiervoor een contract af te sluiten met gunstige voorwaarden.

Het is vaak voordeliger dan kopen

Een auto leasen is in sommige gevallen goedkoper dan kopen. Want als je een auto koopt moet je niet alleen de aanschafprijs meetellen, maar ook alle bijkomende koste voor onderhoudsbeurten en noodzakelijke reparaties. Natuurlijk krijg je nadat je de auto na enkele jaren inruilt een bedrag terug, dit komt in mindering op de aanschafprijs. Maar als je dan uitrekent wat je kwijt was geweest als je dezelfde auto had geleased voor vier jaar, dan zul je zien dat het bedrag niet veel scheelt en in sommige gevallen in het voordeel van leasen uitpakt. Tel daarbij op dat je zorgeloos kunt rijden met een leaseauto, en je hebt nog een groot voordeel te pakken ten opzichte van zelf kopen. Ga je bijvoorbeeld een Volkswagen Caddy leasen, dan zul je aangenaam verrast zijn van de maandelijkse kosten.

Je moet je contract wel uitdienen

Realiseer je wel dat je een leasecontract beter niet tussentijds kunt opzeggen. Dan slaat het voordeel namelijk al snel om in een nadeel in de vorm van een flinke boete. Je kunt niet zomaar zeggen dat je de auto terug komt brengen omdat je het leasebedrag niet meer kunt betalen. Als je dat doet halverwege de looptijd van het contract zul je zeker een flink bedrag moeten betalen aan de leasemaatschappij. Want die had er immers op gerekend dat je nog een flink aantal maanden het vastgestelde leasebedrag zou betalen en daar is het maandbedrag ook op gebaseerd.

Voor meer info : http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen