Ginofey
Image default
Auto

Zorgeloos genieten van een nieuwe bedrijfsauto

De aanschaf van een bedrijfsauto was vroeger één van de belangrijkste investeringen van een bedrijf. Nu wordt er vaak voor lease gekozen, zeker door zzp’ers. Zakelijk leasen zzp heeft namelijk vele voordelen. Doordat je de auto leaset en niet koopt zit je alleen vast aan het lease contract. Je hoeft je geen zorgen te maken over extra kosten. Na afloop van de lease periode lever je de auto in en kun je gewoon een nieuwe bedrijfswagen leasen. Je hebt zo altijd een vrijwel nieuwe auto beschikbaar als visitekaartje voor je bedrijf.

Alle kosten zijn vooraf bekend

In de leaseprijs zitten de meeste kosten standaard al inbegrepen. Zo voorkom je hoge extra kosten waar je wellicht niet op had gerekend. Het gaat dan vooral om onderhoud en reparatie. Als je ook privé een auto hebt dan weet je waarschijnlijk dat dit soort kosten vaak enorm kunnen oplopen. De APK keuring valt meestal nog wel mee, maar als er dan een grote reparatie moet plaatsvinden dan ben je vaak een flink bedrag kwijt dat kan oplopen tot soms meer dan duizend euro. Dat is veel geld om zomaar even op te hoesten als je er vooraf niet op had gerekend. Als je kiest voor Dacia Dokker lease dan betaal je een vast bedrag per maand en dat is inclusief noodzakelijke reparaties. Daar komt bij dat je in een vrijwel nieuwe auto rijdt die doorgaans maar weinig onderhoud nodig heeft. Ook de kosten voor de standaard onderhoudsbeurten zijn inbegrepen bij de leaseprijs die je per maand betaalt.

De leasemaatschappij berekent de prijs

Wanneer je aangeeft een bepaald merk en type auto te willen leasen dan zal de leasemaatschappij de prijs berekenen. Deze is gebaseerd op de te verwachten kosten voor onderhoud, reparatie, afschrijving, wegenbelasting en verzekering. Dit bedrag wordt gedeeld door het aantal maanden dat de auto wordt geleaset en zo kom je uit bij het vaste maandbedrag. Hier moet je dan alleen nog de kosten voor brandstof optellen.

Voor meer info : https://www.zakelijkleasenzzp.nl/