Ginofey
Image default
Auto

Zo maak je het dashboard schoon

Als het dashboard niet regelmatig wordt schoongemaakt, komt er stof en vuil op. Dit oogt niet alleen vies, maar dit kan ook problemen geven als je bijvoorbeeld navigatieapparatuur op het dashboard wilt plaatsen. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld, om het dashboard weer schoon en stofvrij te krijgen.

Het dashboard schoonmaken doe je zo:

  • Maak het dashboard schoon met een speciale dashboard reiniger. Je kan hier ook een autoshampoo voor gebruiken. Maak het altijd schoon met een microvezeldoek.
  • Als het dashboard stofvrij en vetvrij gemaakt moet worden, is de makkelijkste manier om het dashboard te behandelen met een doekje en een dashboard dressing.
  • Neem altijd eerst het stof af, voordat je een dashboard dressing of reiniger gaat gebruiken.

Zelf de auto wassen

Zelf de auto wassen is iets wat iedereen kan en dat hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Wanneer je de voorkeur geeft om een auto of ander voertuig zelf te wassen dan hebben we hier een aantal goede tips.

-Eerst spoelen en wassen met shampoo en dan pas poetsen

-Een tuinslang is natuurlijk helemaal handig

-Gebruik microvezel doekjes om krassen te voorkomen

-Voor het poetsen gebruik je een hoog kwalitatief poetsmateriaal

-Vervang regelmatig het water in de emmer, want hier blijven vuilresten achter

-Vergeet de velgen niet te reinigen. Gebruik hier een velgenreiniger voor. Daarna kan je het afronden met water en zeep of afwasmiddel.

 

Wanneer je de auto gaat wassen met de hand dan moet je dus nooit beginnen met poetsen. Spoel altijd eerst het vuil eraf. Zo voorkom je krassen!  Daarna kan je beginnen met een shampoo en een spons.

Voor meer info : https://www.truckwash1.nl/great-lion/