Ginofey
Image default
Auto

Een auto leasen: hoe werkt dat?

Als je graag maandelijks minder geld kwijt wilt zijn aan je auto, dan is het zeer aantrekkelijk om over te stappen op een leaseauto. Maar wat betaal je nu precies bij het leasen van een auto? En hoe werkt het precies? Wij leggen het je hier uit.

Hoe werkt het?

Als je een lease autoneemt, dan ‘huur’ je in feite een leaseauto van een leasemaatschappij. Dit betekent dat de auto eigendom blijft van de leasemaatschappij, je bent dus zelf niet de eigenaar van de auto. Voordeel is dat de leasemaatschappij ook meestal verantwoordelijk is voor het grote onderhoud van de auto. Je kunt een bedrijfsauto leasen bij  je werkgever, maar je kunt ook privé een auto leasen, dus zonder tussenkomst van je werkgever. Zoals we al zeiden ‘huur’ je de auto als het ware van de leasemaatschappij voor een bepaalde contractperiode. Als deze contractperiode is afgelopen, mag je vaak weer een nieuwe auto uitkiezen. Dit is dan ook een van de voordelen van het hebben van een leaseauto: je rijdt altijd in de nieuwste modellen auto. 

Wat wordt er voor je betaalt, en wat betaal je zelf?

Het voordeel van een bedrijfsauto leasen is dat het meeste al voor je wordt betaalt. Denk hierbij aan groot onderhoud en reparaties, het verbruik van brandstof, wegenbelasting, autoverzekeringen, wegenhulp en eventueel vervangend vervoer. Ook worden de kosten van de afschrijving van de desbetreffende lease auto voor je betaalt. Je moet echter zelf maandelijks een eigen bijdrage betalen voor je lease auto. Hoeveel deze eigen bijdrage is, bepaalt je werkgever. Daarnaast moet je ook zelf bijtelling betalen. Meestal wordt brandstof binnen Nederland geheel vergoedt, brandstofverbruik in het buitenland echter niet. Dus als je naar het buitenland gaat rijden, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten hiervan. Ook parkeerboetes en snelheidsovertredingen zijn voor je eigen rekening

Voor meer info : http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl