Ginofey
Image default
Auto

Occasion in Groningen, waar koop je die?

Een occasion is een gebruikte auto. Een auto die te koop staat en waarvoor al eerder een kentekenbewijs is afgegeven aan een eerdere eigenaar. Voor mensen met een beperkt budget is een nieuw auto vaak te kostbaar, daar zijn financieringsmogelijkheden voor gemaakt waardoor mensen toch in staat zijn een nieuwe auto te kopen. Een ander alternatief is een occasion. Op de auto belouvard zijn een hoop occasions te koop in Groningen

Occasions op de auto boulevard in Groningen

De autoboulevard in Groningen. Op het industrieterrein Driebond aan de westkant van Groningen liggen een aantal autogarages bij elkaar. Alle grote merken hebben daar een vestiging opgezet. Net als in veel andere markten is een hoge concentratie van bedrijven op dezelfde plek een aantrekkende kracht voor het publiek. Mooie showrooms die tot in detail zijn ingericht om de klanten op hun wenken te bedienen.

 

Verkopen garages nog occasions?

De vraag naar tweede hands auto’s is erg groot de laatste jaren. Waarom? Volgens sommige ingewijden zijn het vooral de grote automerken die dit bewerkstelligen. Modellen worden de laatste jaren bijna om de twee jaar helemaal gerestyled. Dat betekend dat een occasion van een ongeveer 3 jaar oud in feite een verouderd model is. Toch is het ouderwetse auto, maar nog steeds moderne auto met een hoge standaard. Het nieuwste model is daarentegen een stuk prijziger dan het oude model, waardoor de consument puur gericht op de prijs inhaakt op een occasion.

Terug komend op de vraag of autobedrijven nog wel wel occasions verkopen. Het verouderde model, willen ze vaak niet meer in de showroom plaatsen om het nieuwe model niet “ voor de voeten te lopen”. Bij inruil van een auto worden deze auto’s daarom snel van de hand gedaan aan garage bedrijven die alleen maar tweede hands auto’s verkopen. Deze bieden een keur van auto’s aan.

 

Autobedrijf in occasions

 

Autobedrijven in occasions zijn moderne handelaren met een mooi ingerichte showroom en goede gebruikte jonge occasions. Ze hebben vaak goede banden met dealers waar ze de consument naar terug verwijzen voor onderhoud. Op deze manier vindt er een verschuiving plaats in de markt. Consumenten maken deze stap nu sneller dan 10 jaar geleden. De dealers lijden niet onder deze verandering in de markt. Dit heeft voor een groot deel te maken met de opkomende lease rijders. Het wagenpark in Nederland groeit nog steeds waardoor de handel steeds meer verspreidt.

Voor meer info : https://www.vdveenautogroep.nl/occasions/groningen/