Ginofey
Image default
Auto

Waar je op moet letten bij een bedrijfswagen leasen

Als je de keuze hebt gemaakt voor een bedrijfswagen leasen, dan is het raadzaam om ook de algemene voorwaarden van het leasecontract te bestuderen. Je wilt later niet voor verrassingen komen te staan. Vraag jezelf af wat er precies verzekerd is en hoe je moet handelen bij schade aan de auto. Het zou zonde zijn als je er later achter komt, dat bepaalde zaken toch anders in het leasecontract staan dat je had gedacht. Bij het kiezen van een leasemaatschappij is het belangrijk om goed uit te zoeken waar je op moet letten en waar je nu daadwerkelijk voordelig uit bent. Je hebt nu eenmaal geen zin om later allerlei extra kosten te moeten betalen.

De verzekering van de lease auto

Elke leasecontract staat natuurlijk op zich, maar in een leaseplan van een bedrijfswagen leasen zijn altijd punten opgenomen over de verzekering van de auto en hoe te handelen bij schade van de auto. Als je een aanrijding met de bedrijfswagen hebt, dan wordt dit gezien als een bedrijfsongeval. De bedrijfswagen is via de leasemaatschappij verzekerd en deze zal de schade dan ook afhandelen. Wel geldt vaak een eigen risico, maar als de auto schade heeft opgelopen tijdens werktijd, dan geldt het eigen risico vaak niet.

Hoe te handelen bij schade aan je eigen lease auto

Heb je een eigen bedrijf en heb je aan je eigen lease auto onverhoopt schade, dan is het aan te raden om kleinere schades zelf te laten herstellen, in plaats van deze via de leasemaatschappij te claimen. Je zou dan veel duurder uit zijn. Dit geldt overigens ook als je een schade aan de auto laat zitten. Als je de schade aan het einde van het leasecontract laat herstellen, kan dit vele malen hoger uitvallen dan wanneer je de schade zelf had laten herstellen.

Voor meer info : http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl