Ginofey
Image default
Aanbiedingen

Bomen en planten voor een onderhoudsarme tuin: Tips voor drukke levensstijlen

Een weelderige tuin vol met prachtige bomen en planten is een droom voor velen, maar niet iedereen heeft de tijd en energie om regelmatig uitgebreid tuinonderhoud te doen. Gelukkig zijn er tal van bomen en planten die perfect passen bij een drukke levensstijl en toch een mooie en groene buitenruimte creëren. Hier zijn enkele tips om een onderhoudsarme tuin te realiseren.

 

Kies sterke en robuuste planten

Bij het creëren van een onderhoudsarme tuin is het belangrijk om planten te kiezen die sterk en robuust zijn. Denk aan planten die goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en weinig behoefte hebben aan speciale zorg. Vetplanten, sedums en lavendel zijn enkele voorbeelden van planten die bekend staan om hun taaiheid.

 

Overweeg groenblijvende planten

Groenblijvende planten behouden hun bladeren het hele jaar door, wat betekent dat je tuin er altijd levendig uitziet, zelfs in de winter. Ze vereisen over het algemeen minder onderhoud dan planten die hun bladeren verliezen. Groenblijvende bomen zoals de taxus en de olijfboom kunnen prachtige toevoegingen zijn aan een onderhoudsarme tuin.

 

Mulchen voor vochtbehoud

Mulchen is een effectieve manier om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Een dikke laag mulch rond je planten en bomen helpt de grond vochtig te houden, waardoor je minder vaak water hoeft te geven. Bovendien helpt mulch bij het tegengaan van onkruid, wat resulteert in minder onderhoudswerk.

 

Beperk het aantal soorten

Een eenvoudige truc om het onderhoud van je tuin te verminderen, is door het aantal verschillende plantensoorten te beperken. Kies voor een paar variëteiten die goed gedijen in jouw klimaat en bodem. Dit minimaliseert de behoefte aan specifieke verzorging en maakt het gemakkelijker om de gezondheid van je planten bij te houden.

 

Bekijk onze planten van MyPalmShop

Als je op zoek bent naar geschikte bomen en planten voor een onderhoudsarme tuin, bekijk onze planten dan op MyPalmShop. Hier vind je een selectie van sterke en robuuste planten die perfect passen bij drukke levensstijlen. Kies uit een verscheidenheid aan groenblijvende planten en andere opties die weinig zorg vereisen.

 

https://www.mypalmshop.nl/palmbomen/trachycarpus-wagnerianus