Ginofey
Image default
Alarmsysteem

Lockpick Webwinkel

De Lockpick Webwinkel is een online verkoop punt voor allerlei verschillende lockpick tools. Lockpick tools zijn gereedschappen die gebruikt kunnen worden voor het beoefenen van de locksport.

Wat is de locksport?

De locksport is een sport waarbij met probeert sloten te overwinnen net als het oplossen van een puzzel. Het lijkt op een soort van 3D puzzel alleen dan een waarbij je niet kan zien wat er gebeurd.

Alles speelt zich namelijk af binnen in het slot. Dit zorgt ervoor dat het heel lastig is om te doen. Maar dit is ook juist wat de beoefenaars er zo leuk aan vinden, de uitdaging!

Moet je voorstellen wat een kick het geeft om een slot te kunnen openen. Een object waar al duizenden jaren mensen over na hebben gedacht om zo veilig mogelijk te maken. En dan kan jij dat gewoon simpel in je huiskamertje te slim af zijn!

Lockpicking staat erom bekend dat het een adrenaline kick geeft nadat je succesvol een slot hebt open gekregen met lockpick technieken. Dit is ook de reden waarom zoveel mensen deze sport beoefenen.

Lockpicking in Nederland?

Ja ook in Nederland wordt deze sport volop beoefend. Lockpicking als sport is zelf ontstaan in Nederland! Natuurlijk zijn er al zolang dat sloten bestaan, mensen gefascineerd geweest door de werking van sloten.

Maar het echt open en eerlijk te slim af kunnen zijn zonder daarbij andere intenties te hebben is pas sinds tientallen jaren een geaccepteerde sport.

Natuurlijk is het altijd een groot aandachtspunt geweest dat deze sport niet misbruikt kan worden door criminelen. Dit is en blijft een belangrijk punt waar lockpickers zich erg van bewust zijn.

In de praktijk blijkt lockpicking gewoon totaal niet praktisch voor criminelen. Denk er maar eens over na, wat is makkelijker? Eerst een lockpick set kopen en enkele jaren thuis eindeloos priegelen en priegelen om eerst deze vaardigheid te bemeesteren om vervolgens nooit de zekerheid te hebben dat je daadwerkelijk een slot binnen een bepaalde tijd kan openen? Of gewoon even een breekijzer of betonschaar halen bij de bouwmarkt en altijd zekerheid hebben van het kunnen openen binnen enkele minuten?

Dan is de keuze toch snel gemaakt. Lockpicking is echt voor de liefhebbers van deze sport. Mensen die nieuwsgierig zijn naar de werking van sloten.

De evolutie van veiligheid 

Op lange termijn is het zelfs zo dat lockpicking helpt de veiligheid beter te maken. Lockpickers zijn namelijk heel open en eerlijk over veiligheid. Dat is een goede eigenschap want zo krijgen we een realistisch beeld van de werkelijke status van de veiligheid die sloten bieden.

Niet alleen kan dit meer inzicht geven maar het kan ons ook helpen om betere systemen te ontwikkelen die minder kwetsbaar zijn voor misbruik. Op lange termijn bieden lockpickers dus een essentiele bijdrage die helpt aan de verbetering van beveiliging!

 

Voor meer info : http://www.LockpickWebwinkel.nl