Ginofey
Image default
Gezondheid

Hoe verwijder je een ouderdomsvlek?

Hoe verwijder je een ouderdomsvlek?

Een ouderdomsvlek wordt ook wel levervlek of zonnevlek genoemd. De vlekken ontstaan door blootstelling aan zonlicht en door ouderdom. Ouderdomsvlekken zijn vooral zichtbaar op het gezicht en de bovenkant van de handen. Dit omdat dit de delen van het lichaam zijn die het meeste in de zon komen. Ouderdomsvlekken kunnen ondanks de naam al op jongere leeftijd ontstaan en erger worden als je ouder wordt.

Hoe ontstaan ouderdomsvlekken?

Zoals hierboven vermeld ontstaan ouderdomsvlekken door blootstelling aan de zon. Het is daarom verstandig om altijd zonnebrandcrème te gebruiken als je de zon in gaat. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge factor en probeer de zon te vermijden als deze het sterkst is, dit is tussen elf en drie uur. Smeer zelfs zonnebrandcrème als je even een boodschap gaat doen of een drankje drinkt op het terras. Dit omdat je al beschadiging aan de huid kan oplopen bij korte blootstelling aan zonlicht. Naast beschadiging door de zon ontstaan ouderdomsvlekken door het ouder worden van de huid. Hier kan je niet veel tegen doen.

Hoe verwijder ik ouderdomsvlekken?

Een arts kan ouderdomsvlekken behandelen, maar je kan ook zelf iets aan je ouderdomsvlekken doen. Dit met het gebruik van een blekende crème. Deze crème wordt ook wel Skinlight crème genoemd.

Skinlight crème tegen ouderdomsvlekken

De crème bevat blekende bestanddelen die ideaal te gebruiken zijn voor ouderdomsvlekken. De vlekjes worden gebleekt waardoor ze een stuk minder zichtbaar worden. Het kan gebruikt worden op alle vlekken op het gehele lichaam. Het product bevat geen parfum, is PH neutraal en is daarom geschikt voor elk huidtype.

Zwangerschapsmasker verwijderen tips

Voor meer info :